Wie ben ik

Wie ben ik? Mijn naam is Lizette Huijsmans en ik ben 48 jaar, moeder, leerkracht en coach. Na 28 jaar lesgeven in het reguliere basisonderwijs, werd de roep in mij steeds groter om meer voor kinderen en jongeren te kunnen betekenen. Meer dan lesgeven alleen, want er is zoveel meer. Ik zag tijdens mijn loopbaan als juf, dat kinderen in de eerste plaats verbinding nodig hebben.

Zie je mij? Kun je voelen wat ik nodig heb? Wat spiegel ik?

Vanuit een diep intuïtief weten, ben ik in staat ouders en kinderen te begeleiden en verschillen te overbruggen. Wanneer het kind wordt begrepen, en het kind kan zijn omgeving begrijpen, komt er rust.
Lizette - Wie ben ik

Anders leren kijken

Steeds meer kinderen zijn anders bedraad. Zij voelen zich niet altijd veilig in grote groepen, raken eerder overprikkeld, zijn hoog gevoelig en/of geboren met een sterke wil. Dit vraagt om aanpassing door de omgeving van het kind. Het is hoognodig dat we anders gaan kijken naar kinderen. Het gedrag van kinderen houdt dikwijls een boodschap in voor de omgeving. Hiermee mag het kind zelf aan de slag, maar ook voor ouders en andere opvoeders ligt hier een belangrijke sleutelrol. Ik coach het kind vanuit een holistisch oogpunt. Dus niet alleen naar de klacht, maar het kind in zijn geheel. Omgeving is hier een belangrijk onderdeel van, maar ook voeding en rust kan een rol spelen. Hoe ouder het kind wordt, hoe groter zijn of haar eigen rol in het geheel.

Zelfstandig leerkracht op een B3 school

Op de dagen dat ik niet werkzaam als ben als kinder- en jongeren coach geef ik als leerkracht les op de de Stam. Dit is kleinschalig particulier onderwijs voor hoog gevoelige en nieuwetijdskinderen. Ik wil mensen, klein of groot, liefdevol begeleiden op hun levenspad, werken met dat wat je kan zien, maar juist ook met datgene wat je niet kan zien. Dit hebben we zo hard nodig op deze wereld. Tevens studeer ik nog met veel plezier aan de NEM Academy voor transformatiecoach. Niet alleen mijn professionele achtergrond maakt dat ik dit vol overgave en overtuiging kan doen. Ook mijn spirituele instelling en mijn bewogen persoonlijke leven heeft voor veel levenservaring gezorgd. Dat ik hoog sensitief ben, maakt dat ik een groot empathisch vermogen heb. Ik ben heel goed in staat ben zonder oordeel naar de zaken te kijken en oplossingsgericht te werken. In het hier en nu.