Werkwijze

Mijn manier van werken

Een liefdevolle wegwijzer

Als kindercoach heb ik niet alle antwoorden pasklaar. Ik ben ook niet degene die alles kan oplossen voor het kind/de jongere.
Ik fungeer als een liefdevolle wegwijzer, niet meer en niet minder. Hierbij zet ik ook mijn vaardigheden om energetisch te lezen in, waardoor ik intuïtief aanvoel en kan duiden: Wat heeft het kind NU nodig?

Ik help uw kind antwoorden in zichzelf naar boven te halen en zijn of haar eigen-wijsheid te versterken. Ook help ik uw kind te leren hoe het zichzelf kan helpen. Om zijn/haar emoties te verwerken en helen, of zichzelf staande houden in de omgeving.
Dit kan door het aanreiken van nieuwe gedragingen en/of gewoontes.
Maar de grootste tool is het kind uit het hoofd halen; naar de wijsheid van het hart en het innerlijk weten. Hiervoor gebruik ik verschillende therapeutische oefeningen, zoals bijvoorbeeld Felt Sense of een opstelling met poppetjes.

Holistische benadering

Volgens de holistische visie ben je een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit betekent dat zowel de eet- en leefwijze evenals de emotionele gesteldheid plus ook erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren (0.a. het familiesysteem) maken wie het kind is en hoe het zich voelt. Past alles als een puzzel perfect in elkaar? Dan is het kind in harmonie. De energie stroomt vrij. Het kind is fit, vrolijk en onbezonnen.

Wanneer dit stagneert, kan het kind klachten gaan ontwikkelen. De oorzaak van deze klachten kunnen dus op verschillende gebieden ontstaan zijn.

Dit kan betekenen dat ik ook met ouders aan de slag ga indien zij hiervoor open staan. De interventies en energetische behandelingen die ik inzet, kunnen het kind en het gezin in de goede richting sturen.

Intake

Voordat ik met het kind aan de slag ga, neem ik altijd een intake gesprek met ouders af. Dit is een mooie gelegenheid om te zien of we een wederzijdse match zijn. Voor de jongeren boven de 17 kan deze procedure, in goed overleg, anders lopen. Na drie behandelingen vindt er altijd een tussentijdse evaluatie plaats. Naast de gesprekken en interventies is er ook de mogelijkheid om energetische behandelingen te ontvangen tijdens een kindercoach sessie. Dit gaat altijd in goed overleg met het kind en de ouders.

Energie

Energie zie je niet, maar het is er wel. Alles bestaat uit energie. Energie in het lichaam staat stil door emoties zoals boosheid, frustraties, verdriet en angst. Maar ook door een negatieve manier van denken. Wanneer je bijvoorbeeld denkt: ik kan het niet, ik ben zo alleen, ik twijfel aan mezelf, etc. Iedere negatieve gedachte breekt miljarden lichaamscellen af. Iedere positieve gedachte maakt juist miljarden lichaamscellen aan. Negatief denken haalt energie uit je lichaam en vervuilt je aura.

Een sterke aura

Ook negatieve energie die anderen over je uitstorten kan je ziek of verdrietig maken. Dan is het goed om een sterke aura te hebben. Ook is het goed te gaan voelen wie jij nu eigenlijk bent. Los van alle meningen en verwachtingen van anderen. Wanneer je dit kan verankeren en mee kan nemen de grote wijde wereld in, sta je een stuk steviger in je schoenen. Ik leer het kind dit zich eigen te maken m.b.v. ademhalings- of grondingsoefeningen

Zelfgenezend vermogen

Door het ontvangen van mijn behandelingen wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam versterkt en kan de ziekte of klacht wellicht overwonnen worden. Met zachte handdruk raak ik het lichaam aan op de organen, meridianen (energiebanen) en chakra’s totdat de energie weer uit zichzelf gaat stromen. Je voelt je na een behandeling vitaler, rustiger en sterker. Zo krijgt het kind de ruimte om dichter bij zichzelf te komen. JIJ MAG ER ZIJN!